hatha yoga en meditatie

In 2019 geeft Jill strandyoga elke zaterdag van half mei tot eind september.

 

yoga in Duinoordse huiskamersfeer

 

 

Hatha Yoga is de basis van alle yogasoorten. Iedere nu bestaande vorm van yoga is van deze vorm afgeleid. Hatha Yoga streeft naar balans, naar evenwicht, zowel op fysiek als geestelijk gebied.

 

Een yogales bestaat uit een aantal staande, zittende en liggende oefeningen waarbij beweging en adem met elkaar in harmonie worden gebracht. De combinatie van strek-en bewegingsoefeningen met de speciale ademtechniek zorgen voor een algehele ontspanning. Het lichaam wordt sterker en de spieren worden soepeler. Het gaat bij Hatha Yoga niet om de prestatie, maar om het verkennen en geleidelijk verleggen van de eigen grenzen. De oe­fe­nin­gen worden afgesloten met een ontspanning. Na de ontspanning is er thee.

 

Op veler verzoek is er aansluitend op de thee Meditatie.
Meditatie of 'stilzitten' is in wezen hetzelfde. Zodra je stilzit ben je gevrijwaard van prikkels uit de buitenwereld. Je brein komt tot rust, neemt zijn kans waar en gaat voor zichzelf aan de slag met organiseren en reorganiseren. Opkomende gedachtes en boodschappenlijstjes zijn geen reden tot ergernis! Gewoon laten passeren. Met een paar minuten stilzitten wordt er al resultaat geboekt. En er is meer.

 

Volgorde in de les: oefeningen - ontspanning - thee - meditatie. Wie niet aan de meditatie-oefening wil deel­ne­men, kan na de thee afronden.

 

 

Naast het tot rust brengen van de gedachtestroom helpt meditatie om te komen tot:

  • meer concentratie, helderder denken, beter beslissen, meer creativiteit en een grotere op­los­sings­vaar­dig­heid;
  • meer energie, beter omgaan met stress, beter ademhalen, een lagere bloeddruk en een grotere weerstand;
  • een kalmere geest, beter omgaan met gedachten, gevoelens en emoties, bewuster en geconcentreerder reageren vanuit het NU en vaardiger reageren in het sociale verkeer.

 

Jill heeft haar roots in het onderwijs, waar praktisch-zijn een eerste vereiste is. Ze is wars van zweverigheid en brengt de informatie graag zo helder mogelijk over.

Jill

 

 

↑ top